Протест заради смъртта на 29-годишната родилка се състоя тази сутрин пред АГ-комплекса в

...
</TD
>Протест заради смъртта на 29-годишната родилка се състоя тази сутрин пред АГ-комплекса в
Коментари Харесай

Протест в Русе след смъртта на Ивелина: Близките търсят отговори от ръководството на болницата 

Протест заради гибелта на 29-годишната родилка се състоя тази заран пред АГ-комплекса в болница " Канев “ в Русе.

Ивелина Маринова почина часове след раждането на второто си дете. Според околните личният състав не е обърнал внимание на недоволствата ѝ, че не се усеща добре, и това е довело до съдбовния излаз.

Ивелина е трябвало да роди по натурален път, само че поради затруднения се е наложило секцио. В чатове до фамилията си се е оплакала, че доста я боли, а никой не ѝ обръща внимание. " Аз към този момент разсъниха и крещя – доста ме боли, доста ме боли, и тя вика – разбрахме, момиче, млъкни към този момент, ще си загубиш матката “, написа в едно от известията.

Медицинското умозаключение за гибелта е белодробна емболия. " Все още не са ми дали документ от аутопсията. Казах, по какъв начин по този начин го решихте това нещо, след както нямам документ от аутопсията “, сподели брачният партньор Мартин Симеонов, предаде Русе Медиа.

Тази заран пред болничното заведение тази заран се събраха фамилията и другари на младата жена в символ на протест.

" Всички сме доста потресени и си задаваме въпроса би трябвало ли да се тормозим за нашите деца. Може ли такова нещо, нямаме думи да изразим тъгата “, показа Антоанета Атанасова, колежка на родилката.

" Много хора са възмутени, покъртително е, гнусно е, принудително този живот да бъде лишен и тези деца да порастват без майка и това младо момче на 25 години да остане вдовец. Заради това, че някой е спал “, сподели уредникът на протеста Елица Димитрова, която е близка на фамилията.

Близките потърсиха отговори от управлението на лечебното заведение и шефа Иван Иванов. “Имаме доказателства, че вашите служителки спят по време, когато родилката има страшни болки, а тя сега вашата служителка хърка “, съобщи обиден свекърът Георги Симеонов.

Директорът на болничното заведение изясни, че сега върви вътрешна инспекция по случая. " Очаква се експертна инспекция от медицинския одит, на който ще бъде показана цялата документи. Ние нищо не желаеме да прикриваме, околните държаха да бъде освободено тялото, ние държахме да има аутопсия. Аз също съм родител и желая да знам какво става “, сподели Иванов.

Очаква се резултатите да излязат до 20 дни. Погребението на младата жена ще бъде утре
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР